Mijn naam is Sijgje Klop. Geboren in maart 1973 te Rotterdam,
nu woonachtig in het dorp Ellemeet op Schouwen Duiveland.

Vanaf mijn 10de jaar heb ik altijd pony’s en paarden in mijn bezit gehad.
Vanaf mijn 14de was ik werkzaam op een manege, sprong ik met mijn pony in de klasse M en gaf ik regelmatig les. Na het behalen van mijn propaedeuse aan de HAS in Delft (dier en veehouderij) besloot ik dat ik toch liever in de paarden wilde werken. En heb ik in 1998 mijn instructeursdiploma van de ORUN gehaald. Ik reed op dat moment Z-dressuur
met mijn paard Rocko.

In 1999 heb ik samen met een aantal collega’s een nieuwe manege in Kamperland helpen opstarten. Gedurende al die jaren heb ik veel ervaring opgedaan wat betreft het verzorgen van paarden, het omgaan met paarden en mensen en het lesgeven.
Eind 1999 had ik veel blessureleed bij mijn paarden, mijn paard Maybe stapte in een grote spijker en mijn paard Promise gleed uit op een betonnen vloer en in haar voorknie brak een stukje bot af. Heel wat dierenarts bezoekjes en enkele operaties verder kwamen beide paarden onder behandeling van fysiotherapeute Solange Schrijer.

Van haar leerde ik hoe het rijden beter en vooral ook leuker kan.
Hoe je een paard moet longeren en hoe je zijn lichaam beter kunt trainen tijdens het rijden. Enige tijd later heb ik een korte stage gedaan bij Antoine de Both in België.
Deze stage was volledig gericht op het recht richten van het paard.

Uiteindelijk wilde ik mijn kennis nog verder uitbreiden en ben ik aan de opleiding
“sportmasseur voor paarden” begonnen op de Bascule in Lage Zwaluwe,
o.l.v. Gisella Bartels. In Januari 2013 heb ik deze opleiding met succes afgerond
en mijn diploma behaald. Aansluitend aan deze opleiding heb ik in mei de cursus
“beter bewegen” gevolgd. Eveneens o.l.v. Gisella Bartels.

Ik ben aangesloten bij Paardenmassage Nederland en bij de VPSN.
Hierdoor verplicht ik mijzelf jaarlijks bij te scholen en zo mijn kennis “up to date” te houden. Aansluitend heb ik in mei de cursus Beter bewegen gevolgd. Eveneens o.l.v. Gisella Bartels.
Omdat ik mijn vaardigheden graag verder wilde uitbreiden, ben ik in 2015 aan de opleiding osteopathie voor paarden begonnen aan de HSA. In 2017 waren alle theorie en praktijkexamens afgerond en na het afronden van een stage en het schrijven van een eindscriptie is het diploma in juli 2018 behaald.
Jaarlijks heb ik de nodige bijscholingen zodat de kennis “up to date” blijft.

Omdat het gezond houden van onze paarden begint bij de juiste training, die op zijn beurt weer valt of staat met de houding en inwerking van de ruiter, geef ik ook regelmatig zitlessen. Om dit nog beter te kunnen doen is in januari 2022 mijn trouwe collega Moos in dienst getreden.
Moos is een “joker” horse-simulator. Een mechanisch paard dat jou in alle gangen helpt om je rijden nog verder te verbeteren, zodat jij je paard optimaal kan laten bewegen. Alles over de uitgebreide mogelijkheden van Moos vindt je onder het kopje de horse-simulator.

Sijgje Klop

  • Schelpweg 20, 4323LN Ellemeet
  • 06 - 20 58 3463
  • sijgklop@zeelandnet.nl